zondag 29 mei 2016

Jong geleerd...

Er is onlangs een nieuw boek uitgekomen over voeding.
Alleen dit boek is speciaal voor kinderen en ook met behulp van kinderen geschreven.
In onze krant werd aandacht gegeven aan dit nieuwe boek door middel van een interview met één van de schrijvers. Het artikel eindigt met de volgende woorden:

"Ga niet lijnen. Dat is trouwens ook aan ouders gericht. Je kunt veel beter in plaats van hagelslag appelstroop op je boterham doen. Zelfs als je verder niets verandert, scheelt dat al 2190 suikerklontjes in een jaar. Ik heb van mijn patiënten ook liever dat ze in 4 jaar tijd 4 kilo afvallen, dan in een paar maanden 10 kilo."

2190 suikerklontjes

Eén van de schrijvers van dit boek, ik citeer weer uit dit artikel: "Houweling (één van de schrijvers van dit boek) die behalve huisarts ook voorzitter is van Langerhans - een groep diabetesspecialisten - ziet met eigen ogen hoeveel schade slechte eetgewoonten in de kinderjaren kunnen aanrichten. In 2000 hadden we in Nederland nog 260.000 mensen met diabetes. Anno 2016 zijn dat er meer dan een miljoen. Daar zijn pillen en spuiten voor. We doen niet anders, als huisartsen. Als iemand een hoog cholesterolgehalte heeft, zijn daar pillen voor. Bij hoge bloeddruk en hoge suiker ook. Dan leggen we uit hoe de patiënt daarmee om moet gaan. Maar waarom pakken we niet de oorzaak aan?"

Vandaar dus dit boek.



... oud gedaan.

Info: AD, interview Bas Houweling, 28 mei 2016