donderdag 3 april 2025

Algemene conferentie

 

Nog een paar dagen....




... en dat betekent voor mij dat het ook weer soepjestijd is. Op internet vind je allemaal lekkere bami soepen, en dit is die van mij. Tenminste als je van een grote-stappen-snel-thuis recept houdt. En recept moet je lezen tussen aanhalingstekens, want eigenlijk heb ik geen recept, dus dit is bij benadering. 

Ingrediënten
. 1 pot kippenbouillon (volg aanwijzingen pot)
. 2 grote uien 
. Knoflook (2 á 3 teentjes)
. 2 bouillonblokjes kip
. 1 Bamiepakket (of een ander oosters pakket. Smaakt veranderd daardoor wel)
. Gemberpoeder en/of gemberbolletjes naar smaak. (De gemberbolletje knijp ik fijn in de  
  knoflookpers. 
. Flinke scheut ketjap manis
. Rode peper (zonder de pitjes. Sambal oelek of sambal manis kan ook)   
. Chinese eiermie (De verpakking die ik gebruik heeft drie lagen, ik gebruik er 1. Het accent 
  ligt niet op de mie)
. 1 Prei (fijn gesneden)

Zo maak ik het
. Fruit eerst de ui en de knoflook
. Daarna voeg ik de gember, bouillonblokjes, ketjap en de rode peper toe. Laat ik ook even  
  samen zachtjes sudderen.
. Bamipakket en de pot kippenbouillon toevoegen (inclusief water)
. Zachtjes zijn gang laten gaan.
. Tijd om te proeven. Is het op smaak? 
. Zo ja, dan voeg ik pas de mie toe (volg gebruiksaanwijzing pak)
. Voor het serveren de fijngesneden prei er op scheppen.