dinsdag 18 mei 2021

Opnieuw tussen de buien door


We zijn nog steeds aan het opschuiven op het eiland van Dordt, ondanks de versoepelingen op coronagebied. Het is ondertussen een soort 'project' geworden. De bedoeling was dat we een soort rondwandeling zouden maken met als eindbestemming het Sterrenburgpark. Maar dat liep, letterlijk, een beetje anders.  

Door de jaren heen zijn we, zie de weg op de rechter kant van de foto, regelmatig hier langs gekomen. In het kader van opschuiven besloten we dit keer eens aan de andere kant van het water te kijken. En daar, zie het weggetje aan de linkerkant, onze rondwandeling te laten beginnen. 


Prachtig dit water met al groen. En ook aan de andere kant van de weg is water en volop groen te zien.


Niets rondwandeling zoals je ziet. Hier eindigt de weg wat wij niet wisten. Zo leer je je eigen stad wel kennen.  Door het gras gaan zou een optie zijn, maar wat je niet ziet is dat daar ook een slootje loopt en aangezien wij niet kunnen lopen op water of zo lenig zijn dat we deze horde kunnen nemen, zat er niets anders op dan teruglopen, wat uiteraard geen straf was. Gaf ons zo de gelegenheid om alles van de andere kant te zien. 


Terug bij waar we waren begonnen staken we over naar de andere kant, om zo het Sterrenburg park in te lopen. Het eerste wat we zagen was dit nest met meerkoetjes. 


Het park heeft verschillende bruggetjes, dus dat betekent ook het nodige water. 



Al dat water zorgt voor de nodige charme. 


Maar de schoonheid van dit park zit niet alleen maar in het water zoals je ziet. Daarnaast heeft dit park nog veel meer te bieden. 

 


Onder andere deze speeltuin. Wat ook fijn is zijn de banken verspreid door het park waar goed gebruik van werd gemaakt. 



Daarnaast kun je nog meer andere dingen doen in dit park. Volg gewoon het pad.




En laat je verrassen. 



Je kunt zelfs een gesprek voeren op hoog niveau. Er staan namelijk drie van deze stoelen met een prachtig uitzicht op het zandgebeuren beneden aan de voet van deze heuvel. 



Moeilijk te weerstaan, dat bleek wel. Ik heb me ingehouden. Had mijn struikel momentje nog niet gehad. Daarnaast ....



.... is terugkomen met een stel springertjes naar dit prachtige park niet veel leuker?

Tussen de buien door een park bezoeken is zeker de moeite waard. Dordrecht heeft een aantal parken, dus in dat opzicht kunnen we even vooruit. Voorlopig zijn we dus nog niet klaar met Dordrecht en het Eiland van Dordt. De vraag waar het voor nu om draait is........... welk stukje van het eiland roert zich het hardst. Normaal zou ik zeggen, zoals de wind waait, maar misschien kan ik op dit moment beter zeggen, zoals de regen valt.