maandag 16 april 2012
Blijvertje
Eiertaartje met groene kruiden
Brunchgerecht voor 6 personen:
6 plakjes bladerdeeg
6 eieren
4 eetlepels bieslook, fijngeknipt
6 eetlepels slagroom
100 gr geraspte oude kaas
handje verse basilicumblaadjes
muffinvorm met 6 holtes, ingevet.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
De holtes van de muffinvorm elk met een plakje bladerdeeg bekleden, het deeg mag een beetje rommelig boven de holtes uitsteken.
Boven elke deegbakje een ei breken.
De bieslook met wat zout en peper erover strooien.
Verdeel de slagroom en de kaas erover en bak de taartjes in de oven in 15-20 min. knapperig en gaar.
Laat ze uit de oven iets afkoelen en neem ze dan uit de vorm.
Zet de taartjes op borden en garneer ze met verse basilicum.
Toen ik bovenstaand plaatje en recept in de paasfolder van de Aldi zag staan, was ik gelijk om.
Dit is nu zo'n grote-stappen-snel-thuis-recept.
Ik kan zeggen dat ze de onder de indruk waren.
Ik trouwens ook.
Want soms lijkt iets eenvoudig, maar in de praktijk kan het soms toch enigszins anders uitpakken.
Toen ik op zoek was naar de folder, om als link door te geven, kwam ik hetzelfde recept tegen, maar dan in een afgeslankte vorm.
Voor de kenners onder ons, ik heb de punten laten staan.
1 vel filodeeg pp (2 pnt, bladerdeeg is 5!)
1 ei pp (2 pnt)
wat vers geknipte bieslook, basilicum, peper/zout
1 eetlepel campina room culinair light (0 pnt, slagroom is 1)
1 eetlepel gratin kaas light Lidl (0 pnt, oude kaas is 1)
Wat ik wel grappig vind aan het geheel is, dat ik de afgeslankte versie van 'Eiertaartje met groene kruiden' terug vond op: http://www.deleukstetaarten.nl/forum/viewtopic.php?id=152512&p=34
Ik heb trouwens net twee leuke kinder(bak)kookboeken gekocht.
Daar wil ik dus mee aan de slag.
Maar ik ga eerst iets met chocolade maken.
Al vraag ik me nu ondertussen wel af waar ik dat recept nu gelaten heb.
En over magere varianten gesproken, even helemaal vergeten dat dat bij mij ook op de agenda stond.
Recept en foto: paasfolder Aldi 2012.
Tip: Aldi recepten | Smulweb.nl