donderdag 18 maart 2021

2021

Mijn een na laatste blogje was van 19 december 2016. Mijn laatste blogje van 27 december 2018. Ondertussen zijn we ruim twee jaar verder en is het 2021. Om precies te zijn



Dit is trouwens een bladzijde uit mijn 365 wijsheden boekje van Norman Vincent Peale. Eigenlijk is hij tweede keus. Mijn oog was in eerste instantie op het boekje van Stephen Covey gevallen. 



Alleen het probleem van het Covey boekje was, ik lees een uitspraak voordat ik opsta, dat onder elke uitspraak een verwijzing staat naar een bladzijde uit zijn boek De zeven eigenschappen van effectief leiderschap, wat zorgde voor te veel afleiding. Ik dook in zijn boek en dat was nou net niet de bedoeling. 

Ik heb nog meer van die 365 dagen dingen. Niet in boekvorm, maar hangend aan een veter. Ik kijk er niet consequent op, sommige uitspraken blijven dagen hangen. Soms ook gewoon omdat ik nog niet naar de volgende uitspraak wil, en ja, wat is een datum dan op zo'n moment. Misschien post ik nog wel wat voorbeelden. Wanneer, dat is natuurlijk even de vraag. Degenen die in het verleden dit blog hebben gevolgd weten 'Zoals de wind waait, waait mijn jasje'. 

Dat het stil op dit blog was, wil niet zeggen dat ik helemaal niet geblogd hebt. Ik ben begonnen met een blog over mijn familiegeschiedenis (gesloten) en binnen onze kerk hebben wij een vrouwenorganisatie, de ZHV, waar ik ook mijn steentje aan bijdraag door te bloggen. Maar zo tussendoor kom ik dingen tegen die de moeite waard zijn om te delen, die naar mijn gevoel misschien toch hier beter tot zijn recht komen. Hierbij denk ik bijvoorbeeld aan foto's, al zou de uitspraak van vandaag ook niet misstaan op ons vrouwenblog. En maak ik het mezelf misschien te moeilijk door in sommige zaken een splitsing aan te brengen. Aan de andere kant, ik kan nog altijd knippen en plakken. 

Inhakend op mijn laatste blogje, die van 27 december 2018, we maken als gezin nog steeds cakehuisjes. Alleen konden we dit afgelopen kerst niet doen vanwege de coronaregels. Om die reden hebben we voor elk gezin een cakehuisje pakketje gemaakt zodat de kinderen thuis zelf met onze kleinkinderen aan de slag konden gaan. Hieronder het heerlijke eindresultaat van een van onze kleinkinderen. 


Van een van onze kleinkinderen


Ondanks het feit dat we het nu zonder de gezelligheid van onze kinderen en kleinkinderen moesten doen, hebben wij, manlief en ik, toch een cakehuisje gemaakt. Hieronder die van mij. Ik ben gespecialiseerd in het maken van een flatje.