zondag 27 november 2022

God is geen aannemer des persoons


"Onder leiding van het Eerste presidium richtten de ouderlingen Gordon B. Hinckley, Thomas S. Monson en Boyd K. Packer in oktober 1971 de Genesis Groep op als een afhankelijke tak van de kerk. Deze stap was een reactie op een verzoek van drie zwarte Heiligen der Laatste Dagen - Ruffin Bridgeforth, Darius Gray en Eugene Orr - om beter te voorzien in de behoeften van Afro-Amerikaanse Heiligen der Laatste Dagen in Utah." De Genesis Groep was in het verleden een gemeente, maar dan zonder priesterschap, omdat het priesterschap pas in 1978 aan zwarte mensen werd verleend. Tegenwoordig is de Genesis Groep een activiteiten groep met meerdere ringen. Vorig jaar oktober werd uitgebreid stilgestaan bij deze oprichting in 1971. 





Tijdens de algemene conferentie van april 2021 zei ouderling M. Russell Ballard onder andere het volgende: "Omdat wij Gods geestkinderen zijn, heeft ieder een goddelijke oorsprong, goddelijke eigenschappen en een goddelijk potentieel. Ieder van ons is 'een dierbare zoon of dochter van hemelse Ouders'. Dat is onze identiteit. Dat zijn wij werkelijk! Onze geestelijke identiteit wordt versterkt als we onze vele sterfelijke identiteiten begrijpen, waarin ons etnische, culturele of nationale erfgoed. Dat besef van onze geestelijke en culturele identiteit, liefde en het gevoel erbij te horen, kan hoop in en liefde voor Jezus Christus opwekken."

Davis Stovall, president van de Genesis Group, zei, na bovenstaande uitspraak van president Ballard te hebben aangehaald, het volgende: "Is dat niet de waarheid. De reden waarom we doen wat de doen, waarom we vieren zoals we vieren, de reden waarom cultuur zo belangrijk voor ons is. Omdat het een onderdeel is van onze spirituele identiteit. En daar gaat Genesis over. We vieren onze spirituele identiteit, die onze culturele identiteit is."

De toespraak van elder Ballard gaat over dat we allemaal het gevoel willen hebben van 'erbij horen'. Ouderling Dieter F. Uchtdorf zei hierover: "Uw achtergrond of opvoeding mag dan verschillen van wat u onder de heiligen der laatste dagen aantreft, maar dat zou weleens een zegen kunnen zijn. De diversiteit onder mensen en volken wereldwijd is de kracht van deze kerk."

Wanneer ik het woord diversiteit hoor kan ik niet om onderstaand filmpje heen. Degene die hier aan het woord is, is Darius Gray. Eén van de drie mannen die aan de basis stond van de Genesis Groep, waarvan hij ook een aantal jaren de president was. Tevens is hij mede auteur van de trilogie Standing on the Promises. Ook was hij betrokken bij de ontwikkeling van de evangelie verhandeling van de kerk over 'Ras en het priesterschap'. 




Helaas een foto, kreeg het filmpje niet goed gedownload, maar hier de link: Diversiteit is goed